Domarfel och ett segt Luleå

Just nu känner jag bara massa irritation..

För det första, Luleå - AIK-matchen  i förrgår. Förlusten kan jag ta, men inte att domarna var så jävla blåsta och visst, de kanske hade en dålig dag på jobbet och alla kan göra misstag, men när man gör tre STORA fel under en och samma match? INTE OKEJ! Det ska alltid vara hög domarkvalité, och speciellt under ett slutspel, men de där domarna har inget att göra i en ishall överhuvudtaget! 

För det andra, dagens match mellan Luleå och AIK. Domarna var helt okej, denna gång är jag besviken på Luleås insats. De spelade inte alls lika bra som de vanligtvis gör. De gjorde flera misstag, slarviga passningar, lite segt spel och inte alls samma tryck som de brukar ha.

För det tredje, och ja, allt har med hockey att göra idag, förstår jag inte varför Luleå valde AIK, jag hade föredragit Modo eller Brynäs. Fast Marcus sa något smart igår, att de kanske vill kunna slå ut AIK nu, istället för att kanske falla mot dem senare i slutspelet. För AIK är ju inget dåligt lag, även om Luleå har spelat bra mot dem under säsongen.

För det fjärde, och sista, Chris Abbotts dom efter tacklingen mot Pavlikovsky. 5 matchers avstängning, där 2 av dem omvandlas till böter. Vill inte vara gnällig, men det är för hårt! Tyckte tom hans 5 min i matchen var för hårt. 2 hade räckt. Visst den var en tuff tackling som såg väldigt hemsk ut, tur att Pavlikovsky mår bra, men han vände sig om och såg Abbott komma. Han borde ha förberett sig på tacklingen. För vad blir kvar av hockeyn om man i ett sådant läge alltid måste undvika en tackling? Då kan killarna lika gärna börja med balett istället.. Tacklingarna och det hårda spelet är ju en stor del av det som gör hockey så intressant.

Vissa tror säkert att jag hade tyckt det var helt rätt om det var tvärt om, om en Luleå spelare hade fått en sådan tackling av AIK. Och till viss del stämmer det. För det är ju inte som att jag skulle klaga massa på laget jag hejar på, men dömningen är ju fortfarande lika hård i grund och botten, oavsett vem som delar ut och vem som får.. Grejjen är bara det att hade det varit tvärt om hade jag inte brytt mig, just för att Luleå är "mitt" lag och då tycker jag det bara är bra om de får överläge, även om det kanske är fel. Tyck ajg är dum i huvudet för det, jag älskar bara mitt lag.


Och med det säger jag jag tack för mig. Fick ett paket med filmen Breaking Dawn av mamma idag, och jag har ju faktiskt inte sett den än, så jag rullar igång den nu innan det är dags att sova.

God natt!

Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: