And that's why I hate girls sometimes..

Jo, jag har alltid gillat hockey, jag är uppväxt med obligatorisk närvaro framför tv då Luleå spelat eller när Sverige varit med i EM, VM, OS osv..

På sistone har jag börjat gilla det ännu mer, riktigt, riktigt mycket. Kan bero på att ishallen nuförtiden typ är mitt andra hem, eftersom Carl spelar så mycket, men även att jag liksom kommit närmre hockeyn. Borås har ett lag i Sveriges näst bästa serie (även om de nu råkar suga och riskerar att åka ur) men sen är det även bara 4-5 mil till Elitserien och Göteborg. Inte för att jag har blivit ett Frölunda-fan, utan mer för att det blir nära när Luleå kommer och gästar.

Men då en kär vän till mig uttryckte sig att jag blivit/är "ett hockeyfreak", så började jag fundera lite. Är det bara för att jag är tjej? För att hockey är en mansdominerad sport? För hur ofta kallar man en kille för något liknande bara för att han älskar att titta på hockey? Jag menar, skulle man jämföra mig med en kille, som tittade lika mycket på hockey som jag gör, så skulle man väl bara säga att han var intresserad av hockey, and that's it, inget mer och absolut inte hockeyfreak..

Jag tror vissa säkert stör sig på mig, tror att jag bara är en sån där tjej som låtsas gilla hockey för att vara "cool". För att killar ska tycka att jag är cool? För det är ju tufft att vända helt på dygnet under jul- och nyårssemestern för att följa JVM på nätterna, bara för att killar ska tänka "Åh, vad COOL tjej, hon kollar på hockey". För kanske hoppas jag till och med att någon vill bli tillsammans med mig för att jag är så "cool" och kollar hockey.. Eller? Fattar inte riktigt grejen med det hela, för det är ju såå realistiskt.


Stör mig verkligen på folk som säger att de inte är fördomsfulla. Säger inte att jag inte är fördomsfull, för det är jag. Även om jag önskar att jag inte var det, men let's face it, ALLA är fördomsfulla.

Visst, just det här handlar bara om en sån liten grej som hockey, men allvarligt, många verkar tro att "Tjejer som "kollar" hockey fejkar bara för att verka coola inför killar". När ska vissa växa upp och lämna det där högstadiebeteendet? Att gör man något "udda" eller är på ett speciellt sätt så gör man det bara för att försöka imponera på killar. Hela den här grejen är så skrattretande, så orealistisk. Sure, vissa tjejer gör säkert så, medan andra växte upp och lämnade sitt "högstadiebeteende" när de började gymnasiet.


Det här är en av anledningarna till varför jag hatar tjejer ibland, att jag hatar att vara tjej ibland. Det finns inom oss alla(tjejer), detta irriterande och sjukt oförståerliga sätt att vara på. Jag har varit så, jag är så ibland, men jag försöker "träna" bort det. Hehe. Missförstå mig inte nu, jag älskar att vara tjej, men ibland är vi rätt korkade och töntiga. Precis som på film skulle man behöva en bitchslap för att komma tillbaka till verkligeheten.


Sådär, nu har jag fått dela med mig lite av min bitterhet. Och jag kommer fortsätta kämpa för ett bittert Sverige á la Magnus Betnér, för det gör livet så mycket roligare, att vara lite småbitter.. Det och att inte ta allt på för stort allvar, speciellt inte sig själv!

Till sist vill jag bara tillägga att jag hoppas ni förstår min lite ironiska ton på vissa ställen. Det är en risk eftersom ironi inte alltid går fram så lätt i text, jag vet, men om ni inte fattar det så är ni väl bara lite tröga helt enkelt :)Over´n´out!

Kommentarer
Emelie

Hoppas att du inte tror att jag tänker så om dig bara för att jag kallar dig ett hockeyfreak ;) Men jag antar (och hoppas) att det bara var det som fick dig in på dom tankebanorna! För nog är jag fördomsfull, men inte så pass. Och tänker definitivt inte så om mina vänner!

2012-01-31 00:14:26
URL: http://hejjagheteremelie.blogspot.com
Saga Isabella

Sjukt bra skrivet Lisa! Känner verkligen igen mig i det där. Det är synd att det ska behöva vara så. Läste i tidningen att Umeå hade fått ett litet tjejlag för 6-åringar. Ledningen bestämde att det skulle beställas rosa tröjor för de var ju tjejer och då måste man ju ha rosa på sig. Lyckligtvis blev beställningen fel så de fick likadana tröjor som resten av alla hockeyspelare i Umeå. Älskar rosa, men det är verkligen fel att tvinga på tjejer rosa med argumentet att "hockey är en killsport och därför måste vi göra det mer feminimt". Finns inga killsporter eller tjejsporter. Alla sporter är bara olika former av fysisk aktivitet och bör inte förknippas med kön. Jätteknäppt att det gör det egentligen. Tur att det finns såna som vågar bryta trenden. Hockeytjejer. Såna som oss. Puss!

2012-02-01 01:58:59
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: