Äckligt

Alltså, hörde den här låten idag när Sara spelade den. "Världens bästa låt" var det enda hon sa. Håller absolut inte med henne, men alltså, det är något speciellt med den här låten. Har ingen aning om vad för jag tcker inte det låter speciellt bra i början. Kanske är det refrängen. Värd att lyssna på i alla fall. Vad tycker ni?And that's why I hate girls sometimes..

Jo, jag har alltid gillat hockey, jag är uppväxt med obligatorisk närvaro framför tv då Luleå spelat eller när Sverige varit med i EM, VM, OS osv..

På sistone har jag börjat gilla det ännu mer, riktigt, riktigt mycket. Kan bero på att ishallen nuförtiden typ är mitt andra hem, eftersom Carl spelar så mycket, men även att jag liksom kommit närmre hockeyn. Borås har ett lag i Sveriges näst bästa serie (även om de nu råkar suga och riskerar att åka ur) men sen är det även bara 4-5 mil till Elitserien och Göteborg. Inte för att jag har blivit ett Frölunda-fan, utan mer för att det blir nära när Luleå kommer och gästar.

Men då en kär vän till mig uttryckte sig att jag blivit/är "ett hockeyfreak", så började jag fundera lite. Är det bara för att jag är tjej? För att hockey är en mansdominerad sport? För hur ofta kallar man en kille för något liknande bara för att han älskar att titta på hockey? Jag menar, skulle man jämföra mig med en kille, som tittade lika mycket på hockey som jag gör, så skulle man väl bara säga att han var intresserad av hockey, and that's it, inget mer och absolut inte hockeyfreak..

Jag tror vissa säkert stör sig på mig, tror att jag bara är en sån där tjej som låtsas gilla hockey för att vara "cool". För att killar ska tycka att jag är cool? För det är ju tufft att vända helt på dygnet under jul- och nyårssemestern för att följa JVM på nätterna, bara för att killar ska tänka "Åh, vad COOL tjej, hon kollar på hockey". För kanske hoppas jag till och med att någon vill bli tillsammans med mig för att jag är så "cool" och kollar hockey.. Eller? Fattar inte riktigt grejen med det hela, för det är ju såå realistiskt.


Stör mig verkligen på folk som säger att de inte är fördomsfulla. Säger inte att jag inte är fördomsfull, för det är jag. Även om jag önskar att jag inte var det, men let's face it, ALLA är fördomsfulla.

Visst, just det här handlar bara om en sån liten grej som hockey, men allvarligt, många verkar tro att "Tjejer som "kollar" hockey fejkar bara för att verka coola inför killar". När ska vissa växa upp och lämna det där högstadiebeteendet? Att gör man något "udda" eller är på ett speciellt sätt så gör man det bara för att försöka imponera på killar. Hela den här grejen är så skrattretande, så orealistisk. Sure, vissa tjejer gör säkert så, medan andra växte upp och lämnade sitt "högstadiebeteende" när de började gymnasiet.


Det här är en av anledningarna till varför jag hatar tjejer ibland, att jag hatar att vara tjej ibland. Det finns inom oss alla(tjejer), detta irriterande och sjukt oförståerliga sätt att vara på. Jag har varit så, jag är så ibland, men jag försöker "träna" bort det. Hehe. Missförstå mig inte nu, jag älskar att vara tjej, men ibland är vi rätt korkade och töntiga. Precis som på film skulle man behöva en bitchslap för att komma tillbaka till verkligeheten.


Sådär, nu har jag fått dela med mig lite av min bitterhet. Och jag kommer fortsätta kämpa för ett bittert Sverige á la Magnus Betnér, för det gör livet så mycket roligare, att vara lite småbitter.. Det och att inte ta allt på för stort allvar, speciellt inte sig själv!

Till sist vill jag bara tillägga att jag hoppas ni förstår min lite ironiska ton på vissa ställen. Det är en risk eftersom ironi inte alltid går fram så lätt i text, jag vet, men om ni inte fattar det så är ni väl bara lite tröga helt enkelt :)Over´n´out!

För det är du

Tar en promenad upp till stallet i det vackra vädret. Ska mata ponihestarna och fota lite med systemkameran. Var sjukt länge sedan jag hade motivationen till att fota seriöst. Så inom kort kommer det upp bilder!

Ciao!

Angels on the moon ♥

Rickard visade typ världens finaste låt för några veckor sedan, tröttnar aldrig!
Do you dream, that the world will know your name
So tell me your name
Do you care, about all the little things or anything at all?
I wanna feel, all the chemicals inside I wanna feel
I wanna sunburn, just to know that I'm alive
To know I'm alive

Don't tell me if I'm dying, cause I don't wanna know
If I can't see the sun, maybe I should go
Don't wake me cause I'm dreaming, of angels on the moon
Where everyone you know, never leaves too soon

Do you believe, in the day that you were born
Tell me do you believe?
Do you know, that everyday's the first of the rest of your life

Don't tell me if I'm dying, cause I don't wanna know
If I can't see the sun, maybe I should go
Don't wake me cause I'm dreaming, of angels on the moon
Where everyone you know, never leaves too soon

This is to one last day in the shadows
And to know a brother's love
This is to New York City angels
And the rivers of our blood
This is to all of us, to all of us

Don't tell me if I'm dying, cause I don't wanna know
If I can't see the sun, maybe I should go
Don't wake me cause I'm dreaming, of angels on the moon
Where everyone you know, never leaves too soon

You can tell me all your thoughts, about the stars that fill polluted skies
And show me where you run to, when no one's left to take your side
But don't tell me where the road ends, cause I just don't wanna know, No I don't wanna know

Don't tell me if I'm dying
Don't tell me if I'm dying
Don't tell me if I'm dying
Thriving Ivory


Bäst-torsdag!

Snart är det helg och det har kommit nya avsnitt av tre av de bästa serierna! Nomnom, nu ska jag kika lite på dem och sen sova, goodniight!


Egotime

Orkar inte dra igenom min händelsefulla dag så ni får en egobild istället. Bara för att jag vet att ni vill ;)


Hockey

Åkte till ishallen och kollade hockey ikväll. Borås vann i sudden efter en spännande match mot Västerås. Är faktiskt förvånad att Vik inte vann, de ligger ju på fjärde plats och 38 poäng före Borås, som ligger sist i tabellen med sina 32 poäng.

Och efter Luleås vinst mot Linköping med 3-1, ligger de kvar andraplatsen och har lika många poäng som SAIK och man kan konstatera att det här var en fin hockeyonsdag!


Visserligen tråkigt att Borås riskerar att åka ur Allsvenskan, men Luleå däremot, går det riktigt bra för. I'll tell you that, Luleå kommer vinna SMguldet i år, var så säker på det!


Borås - Västerås, bild lånad härifrån


Luleå HF - Linköping HC, bild lånad härifrånNu ska jag hoppa i säng och drömma om fina hockeypojkar, haha

Live från Pulkabacken!

Är i pulkabacken med Carl och Malin. Vi myser på med mackor och varm choklad. Har nog inte åkt pulka och tefat på minst 7 år! Så jävla kul!


Zombie

Ni vet den där känslan man får då man är vaken så sent, så det inte ens känns värt att gå och lägga sig, för man ska upp snart? Kanske inte.. Kanske är jag en av få som har svårt för att gå och lägga mig i tid. Jag har blivit van med att ta en liten "pre dinner nap" (Det mest rätta att kalla det i så fall är väl forenoon nap, men det låter bättre med direktöversättning). Det är fan sjukt underskattat att kliva upp tidigt och sen gå och lägga sig igen efter 2 timmar. Det är det bästa jag vet! Dock en väldigt dålig ovana, jag vet. Sover liksom bort dagarna, men what the fuck? Det enda jobbiga är ju att man måste vakna två gånger.. Speciellt eftersom jag inte litar på mig själv att vakna av mobilklockan, så har jag en old school väckarklocka FROM HELL! En sån där jobbig jävel med en metallpinne som slås mellan två stora metalgrejer.. Får typ hjärtattack varje morgon, men jag vaknar inte annars, är typ halvdöd varje morgon då klockan ringer 06.30.

Har längtat hela morgonen efter att få ta min lilla nap, men min chef verkar jobba hemifrån idag, och det skulle bara kännas konstigt om jag ligger och sover medan hon är hemma. Förhoppningsvis så kommer jag vara så trött ikväll så jag slocknar direkt efter middagen (vi äter inte förän vid 7-8) och och kanske får en (mer) normal dygnsrytm!

Hm, vet inte riktigt hur jag kom in på detta intressanta ämne om mina pre dinner naps, men jag är ju känd för att kunna spåra lite..


Nåja, (märker att jag typ alltid anväder mig av det ordet i näst sista stycket, vet liksom bara inte vad jag ska använda istället, ni får ursäkta det) Anyways, idag ska jag hämta Carl lite tidigare för att Malin ska komma ut och hälsa på. Vi ska tydligen fara till pulkabacken och grilla lite, myys!


Haha, kom just på mig själv att vela mellan att skriva "åka" i stället för "fara". Har börjat göra det allt oftare nu sen jag flyttade till Borås. Det börjar kännas som att det inte blir helt grammatiskt korrekt (vilket jag är besatt av, och jag skyller det på min kära mor som är svensklärare). Men det är ju ett sådant underbart ord, norrländskans "fara". I vissa meningar så passar det helt enkelt mycket bättre än att säga åka. Samma sak med "he". Vars ska jag he den?" Vars som förövrig också många sörlänningar stör sig på, eller ja, kanske mer bara kommenterar, noterar, att man stoppar ett s på slutet. Nä, jag gillar "fara" så mycket som man nu kan gilla ett ord (wierd, I know) så jag behåller nog det, måste ju bevara mitt ursprung lite i alla fall. Väger ju faktiskt upp lite med att säga "la" istället för "väl". De é la gött!


Och se där, nu spårade jag ännu en gång.. Förstår om vissa inte ens har tagit sig hit, utan somnat mitt i texten. Hehe, men ord och mina sovvanor var det roligaste jag kunde komma på just nu!Hade gött folket!

Woop woop!

På fredag kommer Gabbie hit och då blir det viin och FEST!


99 saker om mig

Där någon gång i slutet av 9:an (tror jag) svor jag på att aldrig lägga upp sådana här fråge-grejer i bloggen, men jag har sjukt tråkigt, kan inte sova fast jag borde och har pinsomt nog en liten förkärlek till sånt här, det och att gilla sidor på facbook (mina enda laster i livet!) Och jag varnar för att teckensnittet byts lite längre ner, det var så när jag kopierade frågorna och det är för tjorvigt för att jag ska orka fixa till.


So here it comes, 99 saker om mig (jätteintressant!)
01. Fullständigt namn: Ida Lisa Carolina Andersson (Snart byter jag ut Andersson mot Silfwerbrand)
02. Ålder: 19
03. Vart bor du: Borås
04. Bor tillsammans med: Familjen som jag jobbar åt
05. Husdjur: Räknas hunden på Wii fit +?
06. Färg på ditt hus: Vitt
07. När är du född: 4 maj 1992
08. Klass: Gick Samhälls - Ekonomi
09. Vilket år tar du studenten: Tog studenten 2011
10. Något jobb: Yep, Au pair/Nanny (tycker inte om att kalla mig barnflicka, låter alldeles för oskuldsfullt)
11. När gick du upp i morse: Någon gång efter 12
12. När ska du sova: Efter det här förhoppningsvis
13. Duschat idag: Ja
14. Kramat någon idag: Nej
15. Pussat någon idag: Nej
16.Vad har du ätit idag: Supergod middag á la Currykyckling
17. Dagens klädsel: Leggings och oversize tshirt från Cheap Monday
18. Dagens smink: Inget, au naturel
19. Dagens sötnos: En fin kille
20. Dagens roligaste: Klipp på dutuben
21.Har du många vänner: Jo
22. Hur många har du kysst: Dunno, don't count
23. Vem kramade du sist: Carl
24. Vem saknar du: Flera stycken
25. Hur många har varit otrogna mot dig: För många
27. Har du pojk-/flickvän: Nej
28. Vem pratade du med i telefon senast: Min syster
29. Vad fick du senast för sms: När ska du komma och hälsa på mig då? ;)

FAVORIT:

31. Film: Avatar, Fast and the furious-filmerna, Death Race, Stolthet och fördom mfl.
32. Låt: Just nu, Flickan och kråkan - Timbuktu (cover på Mikael Wiehes låt)
33. Mat: Köttbit med ruccolasallad
34. Dryck: Trocadero, vitt vin, öl
35. Färg: Lila och röd
36. Tv-serie: Vampire diraies, Revenge, Elsas värld och Awkward
37. Stad: Som jag varit i, Barcelona. Sen finns det så många ställen jag vill se, London, Dublin, NY, LA, Miami, Aten, Vancouver, Sydney.. Listan är lång
38. Land: Usa eller Australien, inte för att jag varit där, men vill.
39. Ämne i skolan: Det var nog engelska och idrott
40. Tv program: Fråga Olle dokumentären

 

 

 

SENASTE:
41. Personen du tänkte på: Emelie
42. Gången du pussade någon: Nyår
43. Gången du spydde: Kommer inte ihåg
44. Gången du grät: Förra veckan
45. Pizzan du åt: Vet inte, har inte ätit pizza på över 1 år
46. Gången du var i Göteborg: I början av december
47. Gången du var i Stockholm: Förra sommaren om man inte räknar alla gånger jag mellanlandat på Arlanda
48. Gången du duschade: Tidigare ikväll
49. Gången du sov: Imorse
50. Personen som såg dig gråta: Sara

 

 

THIS OR THAT

 

51. Svart eller vitt: Svart
52. Hund eller katt: Hund
53. Ut och festa eller hemma och mysa: Båda
54. Tvspel eller datorspel: Lätt tvspel!
55. Singel eller upptagen: Skönt att vara singel, men nog vill man ha någon att mysa med
56. Pussas eller kramas: Båda
57. Lunarstorm eller helgon eller Playahead: Haha OLD SCHOOL, Lunar I guess
58. Ragga eller bli uppraggad: Båda är roliga, men kanske att bli raggad på så slipper man jobba själv ;) haha
59. Big Brother eller Paradise Hotel: Big brother
60. Har du svart hår eller blondt: Inget av det, är brunett FFS!
61. Har du blåa ögon eller bruna: Blå/grå/grön tror jag..
62. Choklad eller lakrits: Om det inte är djungelvrål så choklad
63. Göteborg eller Stockholm: Göteborg, mycket trevligare!
64. Högerhänt eller vänsterhänt: Höger
65. Coca-cola eller fanta: Gillar inte någon av dem
66. Pizza eller kebab: Mmm, kebabtallrik..
67. Randigt eller prickigt: Randigt
68. Älska eller älskas: Såklart båda
69. Leva eller dö: Leva

 

 

 

ANTAL:
70. Personer du älskar: Min familj och mina vänner
71. Personer du hatar: Ingen
72. Pojk-/flickvänner du haft: Inga
73. Personer du sovit bredvid, både tjej och kille: Ingen aning
74. Glassar du ätit på en dag: Typ 4 twister en vaarm sommardag
75. Nämn en festival du vill gå på: Peace and love
76. Gånger du haft minnesluckor: Ouch, allt för många..
77.Gånger du varit hög: 0
78. Personer du saknar just nu: Massor!
79. Gånger ditt hjärta brustit: På riktigt? En gång, då min morfar dog.

 

 

VEM:
80. Vill du kyssa nu: RYAN REYNOLDS!
81. Träffade du senast: Carl
82. Sjöng du senast för: Alla på dansgolvet på Opera, Nyårsafton
83. Hade du senast en fb-konversation med: Emil
84. Spelade du tvspel med senast: Carl
85. Vill du ta med på en romantisk resa nu: Hehe, hemligt
86. Vill du kasta en sten i huvudet på: Mr Asshole
87. Förtjänar att dö: Ingen
88. Är söt: Mina fina vänner
89. Vill du sova med inatt: Samma som jag vill åka på romatisk resa med ;)

 

 

VAD:
90. Gör dig glad: Vänner, söta sms och djur
91. Gör dig ledsen: Bråk och tjafs, folk som går bakom ryggen på en
92. Vill du helst göra nu: Mysa med Ryan Reynolds
93. Önskar du att du slapp göra: Jobba
94. Vill du ha nu: MASSA PENGAR
95. Önskar du dig i födelsedagspresent: Jeffrey Campbell skor, Kan Dee tavlor, högtalare, Xbox
96. Längtar du till: nästa helg då jag får träffa fina Gabbie igen, påsk och min 20årsdag!
97. Tycker du om dina betyg: Högstadiet: SUPER! Gymnasiet: Kunde varit bättre..
98. Ångrar du i ditt liv: Att jag lät en viss person komma mig för nära
99. Är det bästa som hänt dig: Flytta från Jokkmokk och börja lära känna mig självSe där, ett rätt så poetiskt sista svar, hehe.

The day after tomorrow

Sitter och tittar på The day after tomorrow och dreglar lite över Jake Gyllenhaal. Filmen behöver väl ingen större presentation, så hypad som den blev när den kom ut 2004.


Idag har jag bara tagit det lugnt, precis som igår och helgen före det. Vill bli ordentligt frisk innan jag börjar hitta på massa hyss. Blev smittad av Emelies superförkylning, precis som alla andra i vår vänkrets. Hon lyckades skapa en liten epidemi.. Jag trodde faktiskt att jag skulle klara mig ifrån den, kände inte av något alls. Förän jag vaknade samma dag jag skulle flyga tillbaka till Borås. Såklart. Det var ingen vanlig förkylning utan en sån där helvetessjukdom som ger en äcklig feber då man är så öm så att ALLT gör ont (Seriously, jag började nästan gråta när jag skulle klä på mig för att det gjorde så ont, så thanks for that buddy!) och hosta som typ river sönder en inombords.


Annars händer det inte mycket alls i Borås. Har bokat tågbiljetter hem över påsk till mig och Gabbie. Ska bli skönt att komma hem till just påsken, våren är ju en av de bästa årstiderna man kan vara i Jokkmokk. Ska bli sjukt kul eftersom jag ska följa med Gabbie till Kalix och att hon sen följer med mig till Jokkmokk för att fira påsk med mig och la familia.

Först snackade vi om att dra till Turkiet istället, få lite sol. Sen såg vi att det inte är så varmt där i April och vår ekonomi tillåter inte några solresor till områdena runt ekvatorn just nu, så home it is! Och lika skönt är det, för går allting som planerat så flyttar jag till Australien till hösten och då är det bara skönt att få vara hemma lite mer.


Men nu ska jag kika Robin Hood och dreggla lite över Russell Crowe istället (Now that's a manly man!) Sure, han fyller snart 48, men vafan, han är ju så jävla het! Säger bara en sak: I'd tap that!
Vet inte riktigt, men det kanske har att göra med den kvinnliga instinkten som gör att man i allmänhet dras till starka, svettiga, smutsiga karlar som slåss för sina kvinnor. Who knows..

Mitt paradis

Saknar verkligen att hänga i stugan. Sola, bada, åka ut på sjön
med bastuflotten, köra skoter, grilla, mysa framför en brasa
och bara njuta av livet. Ska bli skönt att få fira påsk där!

TO DIE FOR

Har crave-at efter dessa WÜNDERBARA kreationer i ett halvår snart, men vars jag än klickar mig in är de slutsålda. Suck.. Men snart är min tid inne, och de här Jeffrey Campbell skorna ska bli mina!